Despre psiho-nutritie

July 26, 2019 Sam 0 Comments„A mânca este o metaforă a felului în care trăim; și este deopotrivă
 o metaforă a felului în care iubim”.


Despre Psihologia Nutriției
Psiho-Nutriția face legătura dintre psihic și comportament. În esență se ocupă cu alegerile și obiceiurile oamenilor, la stil de viață - cum și de ce fac ceea ce fac - legat de alimentație. Psihologia Nutriției se concentrează asupra sentimentelor și gândurilor cu impact asupra sănătății alimentare.

Scopul vindecării
Este să trăiești, să fii în stare de veghe și să fii prezent. Să recunoști suferința – să realizezi că alegerile pe care le faci în viața de zi cu zi implică viața sau moartea. Și să alegi viața! E o diferență între a-ți mânca sentimentele și a le simți.

Atunci...
* Când mintea este liniștită, calmul dinlăuntrul nostru permite regăsirea cu sinele nostru și implicit iubirea își face loc. 
* Când ne iubim avem grijă de noi, suntem atenți la ce și cât mâncăm. 
* Când corpul și mintea sunt una, rănile din inimile noastre, mintea, organele, încep să se vindece.
* Când începi să fii tot mai atent, vei observa când corpul e sătul, când ai mâncat destul, când centrul sațietății s-a activat. Îți vei da seama când mănânci pentru a-ți hrăni corpul și când o faci emoțional, când încerci să-ți ghiftui sentimentele, temerile și angoasele.

Promisiune
Asimilând această practică de MINDFULNESS (a fi prezent aici și acum) vei putea controla mâncatul emoțional, supra-alimentarea și greutatea corpului, dobândind pace interioară și energie inepuizabilă.

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: