Sam Beauty: produse naturale pentru îngrijirea pielii

September 17, 2017 Sam 0 Comments


A sosit momentul să scriu despre produsele naturale pe care le folosesc, astfel răspund la întrebările pe care le primesc adesea vizavi de acest subiect. 

Cele mai frecvente întrebări sunt în privința alimentației, dar aproape la fel de frecvent sunt întrebată ce produse folosesc pentru îngrijirea pielii.

Cred că odată cu nutriția a început să mă atragă și acest domeniu - îngrijirea pielii într-un mod natural. Așa am dezvoltat o pasiune pentru creearea propriilor produse.

Poate ar părea un articol care nu-și are locul aici, însă dacă te gândești mai bine totul se leagă. Pentru că nu e important doar ceea ce introduci în corpul tău, ci și ceea ce aplici pe corpul tău.

Pielea ta practic absoarbe produsele aplicate pe suprafața ei. Dacă aplici cremă de față, cremă de corp, gel de duș și machiaje pline de chimicale, ghici ce introduci în corpul tău?

Degeaba încerci să mănânci sănătos dacă folosești produse cosmetice toxice. Pielea ta e ca un burete. Iar absorbirea prin piele a toxinelor e mult mai periculoasă decât înghițirea lor.

Produsele cosmetice sunt adesea nişte „cocktailuri” de chimicale cu acţiune cancerigenă.

Femeile absorb anual 2-3 kilograme de substanţe toxice prin intermediul 
produselor cosmetice uzuale.

„Produsele pentru igienă şi frumuseţe nu sunt încă percepute ca având legătură directă cu starea noastră de sănătate. Acestea sunt considerate drept produse pe care le folosim doar extern. Nu realizăm că pielea este un organ la fel de expus la efectele negative ale toxinelor ca şi sistemul digestiv. Incapacitatea noastră de a înţelege adevărul şi de a reacţiona impulsionează creşterea industriei de cosmetice. De aceea nu s-a cerut încă legiferarea unor avertismente care să însoţească produsele cosmetice şi de îngrijire personală, aşa cum, de exemplu, pachetele de ţigări se vând cu avertismentul „Tutunul dăunează grav sănătăţii”. Rezultatul este creşterea continuă şi neîntreruptă a profiturilor corporaţiilor care fabrică produse cosmetice şi de îngrijire personală.” ( Sursa )

Așa cum încurajez pe toată lumea să citească eticheta de ingrediente de pe alimente, la fel insist să o facă când dorește să achiziționeze un produs cosmetic.

Dacă cuvintele par a fi scrise în chineză, caută în continuare, citește, informează-te. Ai grijă de corpul tău. De ce ai lăsa îngrijirea corpului tău pe mâna marilor corporații?

Informație înseamnă putere.

În modul acesta am ajuns ani în urmă să-mi creez propriile creme. Am citit și încă citesc. Iar ceea ce nu pot sau nu am timp să fac, caut cea mai bună opțiune bio de cumpărat.

În poza de mai sus se găsesc câteva din produsele pe care le folosesc în prezent. În general ingredientele de bază din categoria „solide” pe care le folosesc și le recomand sunt:

* Ulei de cocos virgin
* Unt de shea
* Unt de cacao
* Unt de mango

Uleiurile pe care le folosesc sunt: ulei de cocos, ulei de măsline, ulei de morcovi, ulei de in, ulei de ricin, ulei de camelia, ulei de aloe vera, ulei de zmeură, ulei de pepene verde, vitamina E.

Rețeta scrub-ului din poză conține doar 2 ingrediente: zahăr de cocos și ulei de măsline. Se aplică pe piele. Se masează și se lasă timp 20 de minute pe față.

Uleiul cu protecție UV conține: ulei de cocos, unt de cacao (topit la bain marie), ulei de morcovi, ulei de pepene verde și vitamina E. Pentru miros plăcut am adăugat aromă naturală de cocos. Se amestecă toată compoziția și se aplică pe piele (față/corp).

Shimmer oil - Uleiul de strălucire conține aceleași ingrediente ca uleiul anterior doar că am adăugat pudră de Mica (un mineral de culoare auriu satinat).

În general îmi achiziționez produsele de la firma Elemental.eu care se găsesc online sau în magazinul Miracolul Plantelor pentru cei care locuiți în Timișoara.

În final să știi că atunci când introduci ceea ce trebuie în corpul tău în mod natural - vitamine, minerale, antioxidanți, macronutrienți - și de asemenea aplici pe corpul tău ingrediente din natură, fără să glumesc, vei străluci. Pielea ta va străluci și îți va mulțumi prin energie și stare de bine.

Pentru o sănătate internă și externă!

Cu drag,

             Sam

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: