New Year's dessert: Raw nutty „chocolate” squares. Pătrățele raw cu alune, nuci și „ciocolată” pentru Anul Nou

January 02, 2014 Sam 0 Comments


Gata, sunteți cu toții pregătiți să îmbrățișați tânărul voinic, 2014? Eu sigur sunt. Acum e momentul să ne oprim puțin, să reflectăm și să îndreptăm tot ceea ce s-a „îndoit” de-a lungul timpului în viața noastră. Întrebări precum următoarele ne-ar putea fi de mare folos:

* Dacă m-aș întâlni mi-ar plăcea de mine?
* Când m-am simțit cel mai bine în pielea mea?
* Ce lecții am învățat?
* Cum mi-am petrecut timpul liber?
* În ce fel îmi pot reorganiza timpul?
* Cât de bine am avut grijă de corpul, mintea și sufletul meu?
* Când mă simt cel mai inspirat/inspirată?
* Cum am permis fricii sau eșecului să mă tragă în jos?
* Cum îmi pot îmbunătăți relațiile?
* Am fost injust/injustă cu cineva?
* Cui ar fi trebuit să-i cer scuze sau iertare?
* Ce fel de obișnuințe vechi aș vrea să elimin?
* Ce fel de noi obișnuințe aș vrea să cultiv?
* Cum aș putea fi mai bun cu mine însumi?

Pe de altă parte, practici cum ar fi, de pildă: să vorbesc cu mine precum i-aș vorbi celui mai bun prieten; să opresc gândurile negative și să le înlocuiesc cu cele pozitive; să fac o listă de reușite; să am întotdeauna în vizor obiectivele mele; să practic enunțuri pozitive despre mine și, în fine, să specific toate aspectele minunate din viața mea, pot aduce o notă și un aer cu totul reînviorător în anul nou.

De asemenea, o piatră foarte grea pentru noi, de cele mai multe ori, este senzația că exteriorul ne domină, că factorii externi dețin calitatea de proprietar și conducător al spiritului nostru, însă, NU este deloc așa. Noi suntem singurii responsabili prin simpla noastră reacție la ceea ce ni se întâmplă. Felul în care ne putem schimba viețile prin schimbarea gândirii, nu mai este o teorie. Ba chiar, este o știință care explică cum calitatea gândurilor poate controla corpul prin efecte asupra nervului vag, celulelor sistemului imunitar, celulelor stem, ADN-ului ș.a.m.d.

Prin urmare, observați cum factorii stresori vă afectează; cum ceea ce vi se întâmplă vă afectează; cum ceea ce spune lumea despre voi vă afectează și priviți în sinele vostru, pentru că acolo este comoara și numai ce este acolo contează cu adevărat. De exemplu, ați remarcat cum oamenii pozitivi, cu o atitudine plină de compasiune asupra vieții arată mai tineri? Ei nu par să îmbătrânească atât de repede precum cei nervoși, nefericiți și mereu nemulțumiți.

Nu uitați că noi avem resurse infinite și sisteme perfect adaptabile la regenerare, 
reparare, auto-reglare... Haideți să învățăm să lucrăm cu spiritul 
și corpul nostru, mai curând decât în contra lor.

Acestea fiind zise, în Noul An eu vă îndemn să invitați recunoștința, acțiunea și pacea la masă cu voi. Vă sugerez să mergeți la culcare recunoscători și să vă treziți plini de recunoștință, pentru că ați primit încă o zi cadou. Să acționați întotdeauna în direcția împlinirii viselor. Să priviți numai partea frumoasă a lucrurilor. Și, bineînțeles, să găsiți pacea interioară, fie prin meditație, yoga sau orice altceva vă întocmește această dispoziție.


În încheiere, doresc să mulțumesc pentru sănătate, fericire, împliniri, familie, prieteni. Mulțumesc pentru un an de blogging, pentru voi, cititorilor. Mulțumesc pentru că Wellness by sam a crescut și pentru că am învățat lucruri noi împreună. Inima mea e plină de recunoștință zilnic. Și astfel, am ales o desfătare pentru voi - un desert delicios, ușor de făcut și foarte practic pentru orice eveniment vi se arată în cale. Iată alchimia rețetei:

INGREDIENTE:
- 1 cană nuci
- 1/2 cană alune
- 2 lingurițe miere de afine
- 1 linguriță ulei de cocos
- 2 linguri suc de portocale proaspăt stors
- 2 lingurițe pudră de carob
- fulgi de cocos pentru ornat

INSTRUCȚIUNI:
Treceți nucile printr-o râșniță de cafea; asemenea si alunele. Turnați nuca râșnită într-un bol în care adaugați restul ingredientelor (cu excepția fulgilor de cocos) și amestecați bine până toate ingredientele se unesc perfect.
Așezați crema finală în forma dorită. Puneți la congelator pentru aproximativ 1 oră. După care, înainte de degustare, la alegere, puteți presăra fulgi de cocos, nuci sau alune măcinate, cacao.

Poftă bună și LA MULȚI ANI!!!


ENGLISH RECIPE


HAPPY NEW YEAR!!!

0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: