Alkaline vs. acid foods (Alimente alcaline vs. acide)

January 23, 2013 Sam 0 Comments

Acesta este, din nou, un articol care s-a lasat asteptat, care a stat potolit si domol la adapost, unde a adunat si inmagazinat informatii, referinte importante. Informatii care, din pacate, ori nu se fac auzite ori oamenii nu au suficient interes pentru ele... Insa, ma intreb, cum e posibil sa nu dedici o minima atentie corpului tau? Corpul este templul nostru; este locuinta noastra. Iar felul in care ne ingrijim locuinta atesta viitorul convietuirii noastre. Fie acesta pasnic sau dimpotriva, agresiv.

Va rog sa raspundeti la urmatoarele intrebari si sa imi spuneti intr-un comentariu mai jos cate raspunsuri  cu "da" ati avut.

* Dupa ce ai luat masa, desi stomacul e plin, esti tot nesatul?
* Simti o nevoie puternica de a manca ceva dulce dupa masa?
* Dupa masa te simti obosit, fara vlaga si ai nevoie de odihna?
* Dupa masa nu te poti concentra si te simti neputincios, incapabil sa faci munca intelectuala?
* Te simti plictisit si descurajat?

Daca ati raspuns cu "da" la marea majoritate a intrebarilor este probabil sa fiti alimentati gresit. De ce afirm acest lucru? Ei bine, din simplul fapt ca o nutritie si o combinare corecta a alimentelor prezinta intocmai opusul starilor prezentate anterior. O alimentatie corecta furnizeaza energie, vitalitate, pofta de viata, mintea va ramane limpede si agera, va simtiti fericiti si impliniti, iar pofta de dulciuri dispare, cu atat mai mult senzatia de foame.

Si, desigur, ca exista o solutie in acest sens insa, se impune respect si onorare. Sunteti pregatiti sa-i oferiti corpului bagajul de care are nevoie? Credeti-ma cand va spun ca el (corpul) va stii sa va rasplateasca. 

Asadar, mediul din organismul nostru este alcalin, pH-ul mediu ideal este de 7.0, iar pH-ul sangelui nostru este de 7.35. Inafara acestui interval metabolismul nu mai este in echilibru, iar activitatea organismului nu mai este optima. De pilda, cand consumam mai multe alimente acide, organismul munceste pentru a reveni la pH-ul ideal, acest lucru, in timp, provoaca diverse boli. 

De asemenea, vreau sa precizez ca atunci cand fluidele corpului nostru sunt mentinute la un nivel alcalin, acestea ne protejeaza corpul de bacterii, virusuri si variate ciuperci. Si nu in ultimul rand, vreau sa subliniez ca emotiile influenteaza in mare masura nivelul alcalin al corpului nostru. De pilda, emotiile de fericire si sentimentele de iubire au tendinta de a crea un mediu alcalinizant. In schimb, sentimentele negative (gelozia, frica, teama, ura, mania, etc.) provoaca aciditate. 

In imaginile atasate veti gasi clasificarea alimentelor alcaline versus acide + doua imagini relevante.

* Retineti ca, la fiecare masa, este bine sa consumati in proportie de 80% alimente alcaline si in proportie de 20% alimente acide.

* De asemenea, tineti cont de combinarea corecta a alimentelor (mai multe detalii gasiti aici)

* In categoria alimentelor acide intra fast-food-ul, carnea, produsele de patiserie, produsele rafinate, zaharul, condimentele precum ketchup, mustar, etc. 

*Si, bineinteles, nu uitati sa va feriti de grasimile trans. Conform oamenilor de stiinta, "pe langa afectiunile grave pe care le determina atunci cand sunt prezente din abundenta in meniul zilnic – printre care boli cardiovasculare, atac cerebral sau cancer, se pare ca determina si un comportament agresiv."


Descoperirea le apartine oamenilor de stiinta de la Universitatea California, Statele Unite, care sustin ca "grasimile trans blocheaza actiunea acizilor grasi Omega 3 (grasimi sanatoase) despre care s-a demonstrat ca, la randul lor, inhiba comportamentul violent." (Sursa)


Spre deosebire de alte grasimi, cele trans nu sunt nici necesare si nici sanatoase. Consumul de grasimi trans sporeste riscul bolilor de inima. Din acest motiv, autoritatile din domeniul sanatatii recomanda reducerea consumului de grasimi trans. Limita consumului de grasimi trans este sub 2% sau cel mai bine, chiar 0.

In incheiere, vreau sa va ofer un sfat ori o sugestie. Beti apa cu lamaie dimineata pe stomacul gol! Dupa un somn lung, corpul este deshidratat si doritor de nutrienti. Iar apa impreuna cu sucul de lamaie proaspat stors este extrem de alcalinizant si hranitor pentru organism.Via internet


In sfarsit, doresc sa conchid printr-un citat la care eu tin mult:

"The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine 
or the slowest form of poison." - Ann Wigmore


0 commenti:

Leave a thought, a reflection or a wish: